Od verschijnt als tijdschrift acht keer per jaar. Met ‘Od Bootcamp’ maken we een tijdschrift in één dag. Tijdens een congres gaan we als redactie samen met een aantal auteurs aan de slag en ontstaat gedurende de dag een digitaal blad.
Na een uitleg aan het begin van de dag door de redactie van Od wordt gedurende de dag op vele verschillende manieren gezorgd dat er aan het eind van de dag een tijdschrift is. Je woont lezingen en workshops bij en gezamenlijk zorgen we dat op het eind van de dag een digitale Od beschikbaar is. Via sociale media worden vakgenoten betrokken die niet op het congres zijn en naast tekst, kan je ook werken met audio, video en beeld. Natuurlijk zal een gedeelte van het eindresultaat van de Od Bootcamp ook in de reguliere Od terug te vinden zijn.

De eerste Od Bootcamp is gehouden op donderdag 14 november 2019 tijdens het Smart humanity congres in de OBA in Amsterdam. Het programma van de eerste bootcamp was:

08.30 uur tot 09.30 uur

      Welkom en uitleg over Od Bootcamp
      Welkom door Jeroen Jonkers (hoofdredacteur)
      Rol van uitgeverij door de uitgever 
      Rol van de redactiesecretaris 
      Speciale redactievergadering om afspraken te maken over wie wat gaat doen op de dag

09.30 uur Start met de feitelijke bootcamp
10.00 uur Een workshop live tekenen door Wouter Goudswaard (www.studiogoudbaard.nl). Wouter gaf een workshop live tekenen en vervolgens werd er samen met Wouter getekend.
16.30 Afsluiting van de bootcamp

Om een indruk te krijgen, kan je kijken naar een impressie-filmpje.
Naast teksten en foto’s was er ook ruimte voor creatieve expressie door o.a. Bart Hekkert en Andre Plat.

Ivm corona heeft er in 2020 nog geen tweede Od bootcamp plaats gevonden.
Mocht je tips hebben over een mogelijk interessant congres, mail dan naar Asha Narain (uitgever) Od@publiekdenken.nl of naar de hoofdredacteur van Od, Jeroen Jonkers: jeroen@jonkersenko.nl