Od Kwaliteitsawards 2024

Een informatiehuishouding die op orde is, is een belangrijk middel dat ambtenaren helpt om efficiënt en duurzaam aan Nederland te kunnen werken. De juiste informatie op de juiste plaats draagt ook bij aan een goede en efficiënte taakuitvoering, aan informatie­veiligheid en privacy, aan de kwaliteit van dienstverlening en de mogelijkheden voor innovatie en datagedreven werken. Een goed functionerend archief, ook voor digitale informatie, is van belang voor de verantwoording aan gemeenteraad, toezichthouders, burgers, onderzoekers en journalisten.

Vakblad Od organiseert daarom de Od Kwaliteitsaward 2024, Informatiehuishouding. De Od Kwaliteitsaward heeft 2 prijzen te vergeven: centrale overheid (ministeries, zelfstandige bestuursorganisaties, agentschappen) en decentrale overheid (provincies, gemeenten, waterschappen, omgevingsdiensten). De award wordt uitgereikt aan die organisatie die haar dienstverlening het meest heeft verbeterd en waarvan de resultaten bijdragen aan kwaliteitsverbetering in de informatievoorziening.

*Vakblad Od organiseert in samenwerking met GO opleidingen, KNVI, RCIHH en RDDI de uitreiking van de Od Kwaliteitsaward 2024 Informatiehuishouding. Op 20 juni 2024 wordt bekendgemaakt welke informatiehuishoudingen op centraal en decentraal niveau de award in ontvangst mochten nemen.