Vakblad Overheidsdocumentatie, Od, is het netwerkplatform voor informatieprofessionals bij de overheid en non-profitsector. Met aandacht voor ontwikkelingen in het vakgebied, best practices, samenwerking, persoonlijke ontwikkeling, valkuilen en dilemma’s geven wij een kijkje in de keuken van de informatieprofessional bij overheden en de non-profitsector.

De redactie
De redactie van Od bestaat uit:

  • Jeroen Jonkers (hoofdredacteur)
  • Bart Hekkert
  • André Plat
  • Eric Kokke
  • Edwin Driessen

Jeroen Jonkers
Jeroen Jonkers is sinds eind 2016 hoofdredacteur van Od. Jeroen schrijft sinds 1995 geregeld voor Od en was eerder redactielid in de periode van 1998 tot en met 2004. Jeroen is als zzp’er actief op het vakgebied en heeft zowel ervaring binnen de rijksoverheid, bij provincies als bij gemeenten. Binnen de redactie ziet hij zijn rol vooral om actief nieuwe auteurs te werven. Onder zijn hoede is ook het gasthoofdredacteurschap ingevoerd, worden er tekeningen gemaakt door Wouter en heeft een eerste ‘Od Bootcamp’ plaats gevonden. De angst is niet of hij genoeg ideeën heeft, de vraag is eerder hoe het wordt uitgevoerd.

Bart Hekkert
Bart Hekkert is sinds 2017 werkzaam als redactielid bij Od en werkt daarnaast als beleidscoördinator en adviseur digitale archieven bij de gemeente Amersfoort. Bart is geïnteresseerd in procesmanagement en risicomanagement in combinatie met informatiemanagement en organisatieverandering. Bart is van mening dat dienstverlening naar burger voorop moet staan. Informatiebeheer moet kaders stellen en adviseren om ervoor te zorgen dat vakafdelingen de burger zo goed mogelijk kan bedienen.

Naast zijn werk in het vakgebied is Bart fanatiek vogelspotter, loopt graag lange afstanden en vindt ontspanning in het lezen van een goed boek.

Edwin Driessen
De afgelopen 15 jaar heeft Edwin zich binnen de wereld van de informatiemanagement ontwikkeld tot een ervaren leidinggevende met oog voor mens en resultaat. Hij heeft veel ervaring in het begeleiden van grote verandertrajecten en belangstelling voor de impact van zo’n traject op op het welzijn van de medewerker. Edwin beschouwt mensen als het echte kapitaal in een organisatie en wilt hen begeleiden in een steeds sneller veranderend vakgebied. Hij gelooft in echte verbinding en zicht krijgen op wat iemand beweegt en energie geeft om succesvol te zijn in het werk. Hij beschouwd zichzelf als een gedreven I-professional met een gezonde dosis zelfreflectie die in staat is om mensen/teams verder te helpen en los te komen van belemmerende overtuigingen.