Od, editie 04

Klik hier voor de inhoud. De hoofdrubrieken in deze editie zijn:

Hybride archief
Stel, je moet een archief overbrengen dat uit papieren dossiers en digitale informatie bestaat. Voor welke uitdagingen kom je dan te staan? Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en het Nationaal Archief proberen het uit. Klik hier om het artikel te lezen.

Zaakgericht werken is mensenwerk
Zaakgericht werken: een begrip in gemeenteland. Binnen enkele jaren is het idee uitgegroeid van een vernieuwende informatiemanagement- strategie naar een volwassen concept. De methodiek van zaakgericht werken heeft haar meerwaarde inmiddels dubbel en dwars bewezen. Klik hier om het artikel te lezen.

Vuurproef voor de steekproef
Bij archiefbescheiden heb je een keuze tussen bewaren of vernietigen. Daarover is de selectielijst duidelijk. Maar wat als een deel van de informatie toch moet worden bewaard? Met een zogenoemde steekproef kun je dat deel aanmerken als “permanent te bewaren”. Maar hoe doe je dat? Klik hier om het artikel te lezen.

‘Het moet slimmer en sexyer’
Jaarlijks organiseert Od een rondetafelgesprek met vakgenoten. Dit jaar vond dat gesprek online plaats. Zes “jonge honden” gingen 28 april in discussie met de directeur van het Rijksprogramma voor Duurzaam Digitale Informatiehuishouding (RDDI) Jacqueline Rutjens en de redactie van Od. Hoe kijken de nieuwkomers tegen het vak aan? Klik hier om het artikel te lezen.