Od Kennissessie 24 juni 2025
10 jaar Publiek Denken – het platform achter vakblad Od, Publiek Denken magazine en méér
Uitgever Publiek Denken bestaat 10 jaar! Als onafhankelijk kennisplatform verbindt Publiek Denken publieke professionals rondom de grote maatschappelijke opgaven van nu. Dat doen we via verschillende kanalen en initiatieven: van het vakblad Od tot het Publiek Denken magazine en e-zine, maar ook met de jaarlijkse verkiezing Publiek Denken Top 100, Ambtenaar van het Jaar.
Al een decennium lang bieden we ruimte aan inzichten, opinies en praktijkverhalen uit en over de publieke sector. En dat doen we samen met jou – onze lezers, auteurs, sprekers en deelnemers.
Om dit jubileum te vieren, geven we tot eind april 10% korting op deelname aan de Od Kennissessie. Ben je erbij op 24 juni in Utrecht? Meld je aan en vier het jubileum van Publiek Denken met ons mee.
Thema: Invoering recente informatiewetten
De voorbereidingen voor de vierde editie van de Od Kennissessie zijn in volle gang. Op 24 juni 2025, gaan we in op de uitdagingen en kansen rondom recente informatiewetten zoals de Omgevingswet, de Wet open overheid (Woo), de nieuwe Archiefwet en de Wet modernisering elektronisch bestuurlijk verkeer (Wmebv). Tijdens deze sessie richten we ons op praktische strategieën voor naleving, risicobeheer en het stimuleren van innovatie door middel van deze wettelijke kaders.
Een videoverslag van de Od Kennissessie in 2024 ziet u hieronder:
Programma 2025:
Locatie: Kanaal30, Kanaalweg 30, 3526 KM Utrecht (gratis parkeren mogelijk)
08.45 – 09.30 Ontvangst en registratie
De Od Kennissessie wordt dit jaar gehouden bij Kanaal30 in Utrecht. Voor bezoekers is er gratis parkeergelegenheid beschikbaar. Bij aankomst registreer je je bij de ontvangstbalie, waar je jouw workshopinschrijvingen en alle belangrijke informatie ontvangt.
09.30 – 10.30 Plenaire opening
Dit jaar gaan we in op de uitdagingen en kansen rondom recente informatiewetten zoals de Omgevingswet, de Wet open overheid (Woo), de nieuwe Archiefwet en de Wet modernisering elektronisch bestuurlijk verkeer (Wmebv). Ontdek wat deze veranderende wetgeving betekent voor jou als informatieprofessional tijdens inspirerende presentaties, workshops en discussies! Het programma wordt geopend door Annemarie Drahmann.
Annemarie Drahmann is universitair hoofddocent aan de afdeling staats- en bestuursrecht van de universiteit Leiden. Zij is gespecialiseerd in het algemeen bestuursrecht, met een bijzondere interesse in de transparante overheid. Zo doet ze onderzoek naar de openbaarheid van overheidsinformatie en naar de gelijke kansen die overheden moeten bieden als zij schaarse vergunningen en subsidies verdelen.
10.30 – 11.30 Workshopronde 1
We werken hard aan het programma! Bekijk het huidige aanbod en schrijf je in voor onze gratis e-nieuwsbrief om niets te missen.
11.30 – 12.15 Uitreiking Od Kwaliteitsawards
In de informatievoorziening is een groeiende behoefte aan kwaliteitsverbetering. De huidige wetten en regels stellen nieuwe en hogere eisen aan digitale informatievoorziening bij bedrijven en organisaties. De Od Kwaliteitsawards worden uitgereikt aan organisaties die hun dienstverlening aanzienlijk hebben verbeterd en waarvan de resultaten bijdragen aan kwaliteitsverbetering in de informatievoorziening. Er is een prijs voor decentrale overheden en een voor centrale overheden.
Vorig jaar sleepten De Nederlandsche Bank (DNB) en de Veiligheid- en gezondheidsregio Gelderland Midden (VGGM) deze prijzen in de wacht, maar wie gaat er in 2025 met de eer van door? Dit is hét moment om overheidsorganisaties te erkennen die uitblinken in hun informatiehuishouding. Meld jouw organisatie aan of nomineer een ander en laat zien wie dit jaar het verschil maakt!
12.15 – 13.15 Lunch & netwerken
Tijdens de working lunch krijg je volop de gelegenheid om te netwerken met andere informatieprofessionals. Bezoek de interessante promotiestands van onze kennispartners, ontdek nieuwe inzichten en breid je netwerk uit!
13.15 – 14.15 Workshopronde 2
We werken hard aan het programma! Bekijk het huidige aanbod en schrijf je in voor onze gratis e-nieuwsbrief om niets te missen.
14.15 – 14.30 Pauze en netwerken
Tijdens de pauze krijg je volop de gelegenheid om te netwerken met andere informatieprofessionals. Bezoek de interessante promotiestands van onze kennispartners, ontdek nieuwe inzichten en breid je netwerk uit!
14.30 – 15.30 Workshopronde 3
We werken hard aan het programma! Bekijk het huidige aanbod en schrijf je in voor onze gratis e-nieuwsbrief om niets te missen.
15.30 – 16.00 Plenaire afsluiting
De dagvoorzitters sluiten het programma af in de plenaire zaal met een samenvatting van de meest interessante inzichten en hoogtepunten van de dag.
Hou onze website in de gaten of abonneer je op onze gratis e-nieuwsbrief.
Workshops
Inmiddels staan al verschillende workshops voor je klaar. Bekijk ze hier, met meer aanvullingen in de komende weken.
Inschrijving
Kosten
De deelnameprijs bedraagt € 245,- (exclusief 21% btw).
Dit tarief geldt alleen voor overheidsorganisaties en non-profit instellingen. Voor overige deelnemers geldt een tarief van € 925,- (exclusief 21% btw).
De vierde editie van de Od Kennissessie 2025 is mogelijk gemaakt door GO Opleidingen, KNVI, Programma Open Overheid en Publiek Denken en gesponsord door Becis, Karmac, MainFields en VHIC.