Od Kennissessie 2e editie, 9 mei 2023

Thema: Wet open Overheid (Woo), waar staan we na een jaar?

Op 2 mei vorig jaar ging de Wet open overheid (Woo) in. Deze wet moet gaan bijdragen aan meer transparantie en uiteindelijk beter functioneren van de overheid. Maar zonder een goede (digitale) informatiehuishouding is het uitvoeren van deze wet eigenlijk niet mogelijk. Dit biedt informatiebeheerders een mooie kans om informatiebeheer goed te positioneren binnen de organisatie.

Tijdens de tweede editie van de Od Kennissessie 2023 gaan we uitgebreid in op hoe we als informatiebeheerders kunnen bijdragen aan een goede uitvoering van de Woo. Uiteraard nemen we de ervaringen van bijna een jaar Woo mee in ons programma met aandacht voor praktijkcases, wet- en regelgeving, de techniek en, uiteraard, de mens!

Bekijk hier de workshops

We zijn nog druk bezig het programma samen te stellen maar net zoals vorig jaar organiseren we interessante workshops en krijg je volop te gelegenheid tot netwerken.

Programma
09.00-09.45 uur: Ontvangst en registratie
09.45-10.30 uur: Plenaire opening door dagvoorzitters Eric Kokke en Jacqueline Rutjens

Keynote speakers
De gemeente Amsterdam was een van de eerste organisaties met een informatiecommissaris, Sofie Bustraan . In haar keynote deelt Sofie haar ervaringen in deze pioniersrol met de focus op de Woo.
Annemarie Drahmann is universitair hoofddocent staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden. Ze geeft geregeld haar mening over de informatievoorziening van de overheid en de Woo. 

10.30-11.45 uur: Workshopronde 1
11.45-12.45 uur: Lunch/netwerken
12.45-14.00 uur: Workshopronde 2
14.00-14.15 uur: Koffie- en theepauze
14.15-15.30 uur: Workshopronde 3

15.30-16.30 uur: Paneldiscussie onder leiding van Eric Kokke en Jacqueline Rutjens. Onze paneldiscussie gaat over de ervaringen, uitdagingen en toekomstperspectieven. Onze deelnemers:
Sarah Morassi, programmanager Openbaarmaking bij het programma Open overheid
Roland Versluis, secretaris bij Diwanet (archieven waterschappen)
– Vertegenwoordiger LOPAI (provinciale archiefinspecties)
– Vertegenwoordiger VNG

16.30-17.30 uur: Uitreiking Od Kwaliteitsawards, door regeringscommissaris Informatiehuishouding Arre Zuurmond

17.30.18.00 uur: Borrel/netwerken

Locatie: Colour Kitchen in Utrecht

Meld je nu alvast aan om verzekerd te zijn van een plek! Je krijgt als je een abonnement hebt op vakblad Od 10% korting op de deelnameprijs van € 199* exclusief 21% btw. Klik hier voor een impressie van vorig jaar.

* Let op: dit tarief geldt uitsluitend voor deelnemers die werken voor een overheids- of non-profit-organisatie. Werk je voor een profit-organisatie dan bedraagt het tarief € 795 exclusief 21% btw.