27 maart 2023

Alles draait om de juiste informatie

image for Alles draait om de juiste informatie image

Zeker in tijden van grote financiële onzekerheid wordt de noodzaak om te bezuinigen gemakkelijk vooropgesteld. Het belang van objectieve informatie kan daaraan ondergeschikt worden gemaakt, zo leert de ervaring in de gemeente Akkers en Velden.

De gemeente Akkers en Velden (41.500 inwoners) beschikt over een multifunctioneel sport- en ontspannings­centrum genaamd SPOC. Er worden sportwedstrijden gehouden en trainingen gegeven. Daarnaast worden er zalen verhuurd voor vergaderingen, bruiloften en partijen, repetities en exposities aan onder meer de plaatselijke ouderenbond, de kunstkring, het historisch genootschap en de harmonie. De kantine is een gezellige ontmoetingsplaats waar tot in de late uurtjes menig biertje wordt getapt voor een schappelijk prijsje. Tot ongenoegen van de horecaondernemers in de binnenstad.

Akkers en Velden moet de financiële broekriem aanhalen. De begroting is niet meerjarig sluitend en de herverdeling van het gemeentefonds zal voor de gemeente nadelig uitpakken. Verantwoordelijk wethouder Arie Adams denkt dat de sportkantine minstens een ton meer kan opleveren: door de prijzen te verhogen wil hij een eind maken aan paracommercie. De huren voor de sportaccommodaties en de zalen kunnen zijns inziens wel omhoog, en dan kan de subsidie best met ten minste een ton omlaag.

*Dit is het eerste deel van een artikel uit Od 21: Arbeidsmarkt in beweging. Lees hier verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *