2 augustus 2023

E-mailarchivering op de agenda bij alle kerndepartementen

image for E-mailarchivering op de agenda bij alle kerndepartementen image

Om te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving (Archiefwet, Woo en AVG) is het noodzakelijk gebleken dat e-mailbestanden – net als alle andere content – onderdeel van het archiefbeleid moeten gaan uitmaken. Daarom werken alle 12 kerndepartementen samen om alles wat nodig is voor e-mailarchivering voor eind 2023 geïmplementeerd.

Ze maken daarbij gebruik van van een projectplanningstool. Deze tool bevat ook een loketfunctie waar betrokken deelnemers hun vragen kunnen stellen over de implementatie van e-mailarchivering.

Het werken op een centrale plek helpt medewerkers bij vragen die zij hebben over de concrete uitvoering van de planning. Collega’s zijn met de tool ook direct op de hoogte dankzij andermans vragen. Daarnaast maakt de tool voor hen ook inzichtelijk wat precies bij welke partij is belegd en waar men tegenaan loopt.

Eerder bleek al dat voor e-mailarchivering veel aandacht is, getuige de grote animo voor de bijeenkomst ‘E-mailarchivering voor uitvoeringsorganisaties’ afgelopen mei, waar maar liefst 20 uitvoeringsorganisaties, ZBO’s en HoCoSta’s van de partij waren.

Lees meer over de voortgang van het project e-mailarchivering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *