29 januari 2014

Ondertussen op… Het netwerk BREED

image for Ondertussen op… Het netwerk BREED image

Eric Kokke
Eric Kokke

Twee issues

Eric Kokke
Eric Kokke

Twee issues
De bereidheid om elkaar te helpen blijkt bijvoorbeeld uit de reacties op de vraag of het mogelijk is om een ZTC met maximaal twintig zaaktypen op te zetten. De reacties geven aan dat het streven naar standaardisatie goed is, maar dat in de praktijk zo’n laag aantal niet haalbaar. De vraagsteller krijgt wel voorbeelden aangereikt van andere organisaties die eenzelfde insteek hebben gehanteerd en daar goede ervaringen mee hebben. Het advies om met dit uitgangspunt gewoon te beginnen en dan te kijken hoe het loopt, kan op veel instemming rekenen. Een discussie waar meerdere organisaties hun voordeel mee kunnen doen.

Dat sommige issues lang actueel blijven blijkt uit de discussie over de ‘elektronische handtekening’. Gestart op 14 januari kwam deze week nog de 68ste reactie en is deze discussie 5168 keer bekeken. Een teken dat social media niet altijd even vluchtig zijn en dat dit netwerk een prima plek is om te raadplegen, als je binnen je organisatie start met een nieuw project. Ook leuk om het voortschrijden inzicht in deze discussie nog eens na te lezen.

Andere vragen
Voor welke vragen/informatie kun je nu het beste terecht op BREED? Een snelle inventarisatie van de entries van de laatste zes maanden geeft een mooi beeld van de vragen uit het vakgebied. Veel vragen gaan over digitalisering van de informatiehuishouding (ca. 20%), wet- en regelgeving (14%) en substitutie/vervanging (8%), bouwvergunningen/ bestemmingsplannen (8%) en zaakgericht werken (8%).
Mocht je nog geen inlog hebben voor deze nuttige en levendige community, dan raad ik je toch aan om eens een bezoekje te wagen.

Pinterest
Volgens trendwatchers is het social-mediaplatform Pinterest in opkomst. Pinterest is een soort digitaal prikbord, waarop je interessante, leuke en bijzondere dingen (veelal plaatjes) kunt delen met iedereen die jouw interesse deelt.
In eerste instantie lijkt Pinterest niet direct geschikt voor zakelijk gebruik, maar er zijn al organisaties uit het informatiedomein te vinden. Op Pinterest zijn een aantal archiefdiensten present (Zeeuws Archief, Alkmaar, Tilburg en het Westfries Archief). Maar verder is het vrij stil. Een leuke uitzondering is Nieuwland Geo-informatie met een board.
Overigens zijn de bibliotheken van Nederland wel ruimschoots vertegenwoordigd op dit creatieve platform. En zo is er veel informatie te vinden op Pinterest. Probeer het eens!

Eric.kokke@goopleidingen.nl, Eric Kokke is marketing manager bij GO Opleidingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *