22 april 2024

Records­management around the world

image for Records­management around the world image

Terwijl we als vakgebied in Nederland druk bezig zijn met voldoen aan de wet- en regelgeving, verbeteren van de digitale dienstverlening voor onze burgers en bedrijven en ondertussen werken aan digitale duurzaamheid in een transparante overheid gebeurt er buiten onze landsgrenzen ook veel in de wereld van recordsmanagement. Al dan niet opvallend; in veel landen ligt de focus ook op transparantie en duurzame toegankelijkheid.

Tanzania: Premier benadrukt bescherming van overheidsdocumenten Tijdens de elfde Tanzania Records and Archives Management
Professionals Association (TRAMPA)-conferentie gaf de premier de richtlijn dat archiefbeheerders moeten doorgaan als bewaarders van overheids­documenten om de verwijdering van geheime overheidsinformatie te controleren. Hij benadrukte in zijn richtlijn dat geclassificeerde informatie niet buiten de overheids­systemen mag worden besproken. Daarnaast wees hij op de gezamenlijke inspanningen die worden gedaan om de publieke sector te versterken zodat record­managers effectieve ondersteuning en kennis krijgen voor het belangrijke werk van het bijhouden en bewaren van records.

Bron: Daily News Tanzania

*Dit is het eerste deel van een artikel uit Od 35: BuitenlandLees hier verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *