1 juni 2010

Uitreiking TTP Talentprijs 2009

image for Uitreiking TTP Talentprijs 2009 image

Allereerst en nogmaals: gefeliciteerd met de TTP Talentprijs 2009, je was er aangenaam door verrast. Heb je al veel reacties gekregen?
“Ik heb ontzettend veel leuke reacties gehad met het behalen van de TTP Talentprijs 2009. Verder was alles versierd aan mijn bureau en is er getrakteerd op worstenbrood en appelflappen. Het was overweldigend en ik heb er erg van genoten dat iedereen zo trots op me was.

Allereerst en nogmaals: gefeliciteerd met de TTP Talentprijs 2009, je was er aangenaam door verrast. Heb je al veel reacties gekregen?
“Ik heb ontzettend veel leuke reacties gehad met het behalen van de TTP Talentprijs 2009. Verder was alles versierd aan mijn bureau en is er getrakteerd op worstenbrood en appelflappen. Het was overweldigend en ik heb er erg van genoten dat iedereen zo trots op me was.
Ik wil alle collega’s van de gemeente Moerdijk nogmaals bedanken voor de gelukwensen en attenties die ik van eenieder heb mogen ontvangen. Ik ben op 29 april jl. echt in het zonnetje gezet door de gemeente Moerdijk! Privé heb ik ook heel veel reacties en bloemen gehad. Nogmaals het was overweldigend!”

Prijswinnaars TTP Talentprijs met jury
Prijswinnaars TTP Talentprijs met jury

De vorige winnaar van de TTP-Talentprijs – David van Geijn – was nog heel jong, jij werkt al zo’n tien jaar voor de gemeente Moerdijk. Zie jij jezelf als een laatbloeier?
“Ik zie me inderdaad als een laatbloeier. Een voordeel daarvan is dat mijn rugzak en bagage in de loop van de jaren op allerlei gebied goed gevuld zijn. Ik werk overigens al vanaf mijn 21ste, waardoor ik wel ontzettend veel ervaring heb opgedaan met diverse werkzaamheden en functies. Vanaf mijn 28ste ben ik pas begonnen met het volgen van allerlei opleidingen binnen het vakgebied (SOD-I, -II, HMDI etc.) en vanaf mijn 33ste ben ik werkzaam binnen gemeenteland (Moerdijk). Ik heb me stap voor stap ontwikkeld binnen het vakgebied. Mijn motto is altijd geweest ‘ik wil iets bereiken, maar wil hier ook iets voor doen’. Ik wil beoordeeld worden op mijn eigen kwaliteiten en capaciteiten, dan pas voel ik me zeker over mijn zaak. Ik wil het beste uit mezelf halen op diverse vlakken binnen het vakgebied en inderdaad kost dit tijd en de nodige inspanning, maar niemand krijgt iets voor niets!”

Welke kansen en uitdagingen heb je benut en welke talenten zie je bij jezelf om te kunnen bereiken wat je tot nog toe hebt bereikt?
“Als je iets wil bereiken, heb je doorzettingsvermogen nodig en mensen in je privé- en werkomgeving die vertrouwen in je hebben en je steunen en begeleiden in goede en slechte tijden. Het is goed als je soms keihard onderuit gaat, daar word je alleen maar sterker van. De kunst is om iedere keer opnieuw de draad op te pakken om uiteindelijk je einddoel te bereiken. Verder heb ik al aangegeven dat ik de afgelopen jaren de nodige opleidingen heb gevolgd, ik volg overigens op dit moment nog steeds een opleiding, en dat ik veel praktijkervaring heb opgedaan binnen de gemeente Moerdijk. Verder heb ik altijd een goede begeleiding/coaching gehad van mijn direct leidinggevende de heer Schalk (Teamhoofd DIV). Dit heeft zeker bijgedragen aan mijn kennisniveau en persoonlijke ontwikkeling. Als ik iets wil, geef ik niet zomaar op. Ik ben een persoon die weet wat ze wil. Alle genoemde factoren hebben mij de afgelopen jaren geholpen om te komen waar ik nu sta.”

Waar liggen voor jou de verdere uitdagingen, in welke richting wil jij je verder ontwikkelen?
“Ik wil me verder ontwikkelen in een advies-/managementrol op het gebied van organisatiebreed informatiemanagement. Daarnaast heeft de inrichting van het KCC mijn bijzondere aandacht. Ik vind het ook prettig om aan de ‘nieuwe DIV’ers’ mijn kennis te kunnen overdragen.”

Talentprijs 2010
“Ik zou het waardevol vinden voor het vakgebied, als er volgend jaar nog meer aanmeldingen binnenkomen voor de talentprijs 2010. Het vakgebied is volop in beweging, dus DIV’ers doe hier iets mee!

Voor mij was het winnen van de talentprijs 2009 zeer waardevol en een kroon op mijn werk.
Speciale dank wil ik kwijt aan de afdeling Informatievoorziening en Facilitaire Zaken van de gemeente Moerdijk, de heer Machielse (Afdelingsmanager I&F), de heer Schalk (Teamhoofd DIV) en de heer Nowicki (Adviseur I&F). Privé aan mijn vader en mijn man.” 

kees.duyvelaar@vng.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *