5 augustus 2021

Winnaars Softbot Award 2020

image for Winnaars Softbot Award 2020 image

Op 20 april jl. is tijdens het jaarlijks congres Robotisering in de Overheid de Omgevingsdienst Noordzeekanaal gebied (OD NZKG) uitgeroepen tot winnaar van de Softbot Award 2020! Coördinator P&I Danny van Zoen en product owner Hakan Eker namen afgelopen week met gepaste trots de award in ontvangst, wat door het coronavirus telkens werd uitgesteld.

Het kennisplatform Robotisering in de overheid, loofde voor het eerst in 2021 de Softbot Award uit voor de beste implementatie van een software robot binnen een overheidsorganisatie. De OD NZKG heeft de prijs gewonnen voor de softbot binnen het proces van het geautomatiseerd anonimiseren en metadateren. De dienst maakt handig gebruik van taalsoftware in combinatie met procesautomatisering. De taalsoftware maakt het mogelijk om documenten net als mensen te interpreteren. Hierdoor wordt het mogelijk om in documenten persoonsgegevens te herkennen en deze weg te lakken. En een tweede toepassing is het herkennen van belangrijke metadata in documenten zoals de documentnaam en de auteur. De combinatie met procesautomatisering zorgt er ten slotte voor dat de toepassing feilloos aansluit bij de bestaande werkprocessen zoals publiceren, Wob-verzoeken en het registreren van documenten. Dit scheelt enorm veel tijdrovend en repeterend werk voor de medewerkers zelf, die zich vervolgens kunnen richten op werkzaamheden die echt waarde toevoegend zijn. Met deze toepassing bespaart de dienst in de praktijk zo’n 10 fte.  

Lef

De inzendingen voor de prijs zijn beoordeeld op efficiëntie, complexiteit, originaliteit, kwaliteit en de WAUW-factor. De vakjury sprak lovende woorden over onze toepassing. Met name het lef van de organisatie om een stuk van een van haar meest gevoelige en complexe processen op deze wijze te automatiseren kon rekenen op lof. Maar ook de maatschappelijke relevantie en efficiencywinst zijn hoog gewaardeerd. Een hele mooie waardering en erkenning voor ons werk.

Robotisering in de Overheid

Het congres Robotisering in de Overheid wordt op dinsdag 5 april georganiseerd. Het is een uniek congres voor en door iedereen die zich bezighoudt met vraagstukken rondom robotisering, RPA en AI in de overheid. Gericht op Gemeentesecretarissen, Directeuren, CIO’s, informatie- en Innovatiemanagers en Bestuurders. Werkzaam in de centrale overheid, decentrale overheid, landelijke overheden en woningcorporaties. Het congres zit boordevol met kennis, inspiratie en contacten en vindt plaats in de Jaarbeurs Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *