Web4

Risk Manager Kredietrisico – BNG Bank – ‘s-Gravenhage

Introductie

Een duurzame bank met een grote maatschappelijke betrokkenheid en een sterke financiële positie. Dát is de BNG Bank. Een organisatie met veel mogelijkheden voor een Risk Manager Kredietrisico.

Functie

Wat ga je doen

Voor de afdeling Risk Management / Kredietrisico is BNG Bank op zoek naar een enthousiaste collega die invulling wil geven aan de functie van Risk Manager (focus op data). De afdeling Risk Management identificeert nieuwe risico’s, beoordeelt en kwantificeert periodiek de bestaande risico’s. De afdeling vertaalt de risico’s naar limieten, bewaakt deze limieten en rapporteert over deze risico’s, voorzien van een oordeel en waar nodig een advies. Hierbij wordt de gehele keten van strategie tot limiet (via risk appetite) bestreken. Werkzaamheden richten zich onder meer op het markt-, liquiditeits-, krediet- en operationeel risico. .

Daarnaast zal je verantwoordelijk zijn voor:

 • Borgen van data;
 • Het (her)ontwikkelen van kredietrisicomodellen;
 • Het beoordelen van (nieuwe) modellen (die elders in de organisatie ontwikkeld zijn);
 • Het uitvoeren van risico-analyses;
 • Interpretatie en implementatie van regelgeving en bijdragen aan (bankbrede) projecten;
 • Het vervaardigen van bruikbare managementinformatie.

De functie-eisen
Als Risk Manager Kredietrisico voldoe je aan de volgende eisen:

 • Je hebt een WO studie succesvol afgerond bij voorkeur in de richting Econometrie/ Economie of Informatiekunde;
 • Je hebt affiniteit met data management;
 • Je hebt enkele jaren relevante werkervaring bij een financiële instelling;
 • Je kunt bancaire wet- en regelgeving doorgronden en de impact hiervan voor BNG Bank begrijpelijk samenvatten;
 • Als je ervaring hebt met het ontwikkelen van modellen, dan wel het reviewen van modellen dan is dat een pré;
 • Affiniteit met prudentieel toezicht is een pré.

Je bent actief ingesteld. Je voelt je verantwoordelijk voor de goede afhandeling van de zaken die je oppakt en aarzelt niet anderen om hulp te vragen als dat noodzakelijk is. Je werkt gestructureerd en secuur. Duidelijke vastlegging van de werkzaamheden is vanzelfsprekend voor je. Je beschikt over goede schriftelijke vaardigheden en inlevingsvermogen. Je communiceert op een correcte en heldere wijze met interne en externe partijen en bent daarbij in staat om de juiste ‘toon’ te kiezen. Je bent stress bestendig en kunt in deze situaties goed prioriteren.

Waar kom je terecht
BNG Bank is de bank van en voor overheden en voor instellingen met een maatschappelijk belang. De bank draagt duurzaam bij aan het laag houden van de kosten van maatschappelijke voorzieningen voor de burger en biedt financiële diensten op maat. Zo’n 300 medewerkers werken voortdurend aan verdere verfijning van de financiële dienstverlening.

De afdeling Risk Management/Kredietrisico is een subafdeling binnen de afdeling Risk Management. Risk Management/Kredietrisico is onder andere verantwoordelijk voor het risicobeleid met betrekking tot kredietverstrekking, de interne modellen voor het beoordelen van kredietwaardigheid, beleid en limietbewaking voor financiële tegenpartijen, rapportages over de kredietportefeuilles, het (her)ontwikkelen van (krediet)risicomodellen en het beoordelen van modellen die elders in de organisatie ontwikkeld zijn. De afdeling participeert in bankbrede projecten en diverse risicocommissies binnen de bank. De afdeling bestaat uit 6 medewerkers, waaronder de leidinggevende.

Jouw arbeidsvoorwaarden
Het is een functie voor minimaal 36 uur per week. Het salaris op basis van 36 uur ligt op max. 80K bruto per jaar all-in. Er zijn ruime opleidingsmogelijkheden, een persoonlijk opleidingsbudget en een uitstekende werk/privé balans. Daarnaast krijg je 29 vakantiedagen en kan je ook nog uren bijkopen. Bovendien een actieve personeelsvereniging die leuke activiteiten organiseert (zoals borrels, een familiedag, golf- en voetbaltoernooi en korting op abonnementen).

Heb je interesse of wil je meer weten?
Als je interesse hebt, solliciteer dan via onze website. Of mail je CV naar yalcin@arcpeople.nl Voor meer informatie kan je ook eerst contact opnemen met Yalcin Cetin, Sr. consultant op nummer 06-38170335.

Niet voor jou, wel voor een andere topper?
Misschien past de rol je niet of ben je niet (actief) op zoek. Maar je wilt wel andere goede professionals aanbevelen? Dan horen wij graag van je. Natuurlijk stellen daar wat tegenover, dat hoort bij samenwerken. Als een tip leidt tot een plaatsing, dan belonen wij dat met onze Findersfee.

Interesse in andere vacatures?
ARC People werkt voor aansprekende organisaties. Als je wilt weten voor welke posities wij nog meer werven, kijk dan bij onze vacatures. Je kan ons ook volgen op LinkedIn. Of schrijf je in, dan blijf je ook op de hoogte. Solliciteer direct via onderstaande knop.

[cx_apply_button]

's-Gravenhage
Nederland
Zuid-Holland