Themasessie: ‘Informatiehuishouding in 2030’

Welke onderwerpen zijn voor u belangrijk, welke keuzes kan de overheid hierin maken en waar ligt de focus met het vizier op 2030? Met welke conclusies moeten we nu al aan de slag? Zal het huidige onderwijs aangepast moeten worden ter voorbereiding op 2030? Hoe gaan we onze ambitie waarmaken? In de themasessie van juni zullen we aandacht besteden aan de bovengenoemde vraagstukken rondom informatiehuishouding in 2030.

De centrale vraag van deze themasessie is: ‘ Welke adviezen zouden jullie aan de aanwezige deelnemers mee willen geven om de informatiehuishouding in 2030 te borgen?’

Gasprekers van de themasessie van juni zijn Ad van Heijst v en Gert Zwagerman.

Ad van Heijst is directeur/dga van VHIC B.V. Na in enkele gemeenten gewerkt te hebben, begon hij in 1984 als consultant. Zijn specifieke interesse gaat uit naar de praktische toepassing van nieuwe ontwikkelingen in de informatievoorziening en naar de professionalisering van het vakgebied.

Gert Zwagerman is teamleider van de Expertisepool Recordmanagement in de gemeente Amsterdam. Volgens Gert heb je de volgende skills nodig om te slagen in het vakgebied, namelijk: a) nieuwsgierig zijn, b) de taal van de ‘business’ kunnen spreken, c) omgevingsbewust zijn, d) out-of-the-box kunnen denken en e) belangen kunnen verbinden in oplossingen.

Bij de themasessie van 24 juni delen Ad van Heijst en Gert Zwagerman graag hun visie met ons wat betreft informatiehuishouding in 2030.

De themasessies vinden elke laatste donderdag van de maand online plaats tussen 15:00 en 16:30 uur. De centrale vragen kiezen we uit jullie suggesties, die je via de bekende platforms Breed, KIA en de KNVI aan ons kunt doorgeven. Wat houdt je bezig? Waar zou je meer over willen weten? Van welke organisatie wil je leren? Elke maand kiezen we één centrale vraag, die we gezamenlijk gaan beantwoorden door onze krachten te bundelen. Meld u hier aan.