23 november 2021

Beter digitaal burgerschap

image for Beter digitaal burgerschap image

Met de financiële steun van de Stichting GO Fonds heeft Het Medialab van de Bibliotheek Eemland vorig jaar een e-learning over fake news ontwikkeld voor groep 7 en 8 van de basisschool. Met deze e-learning wil de bibliotheek het curriculum van scholen ondersteunen en het kritisch denkvermogen van leerlingen een boost geven. Projectleider Reda van der Putten is blij met de steun die hij uit het GO Fonds heeft gekregen. ‘Daardoor zijn we in staat om dingen te ontwikkelen die binnen het reguliere budget en de beschikbare formatie niet tot stand waren gekomen.’

Het Medialab van de Bibliotheek Eemland is een innovatieve, technische partij die online educatie faciliteert door lesprogramma’s en workshops te maken voor scholieren. Met als doel om de ontwikkeling van digitaal burgerschap bij hen te stimuleren. Om nu en in de toekomst deel te kunnen nemen aan de informatiesamenleving, moeten scholieren bijvoorbeeld leren om kritisch en creatief te denken of problemen op te lossen. Maar ook computational thinking, ict-basisvaardigheden, mediawijsheid en informatievaardigheden horen erbij.

*Dit is het eerste deel van een artikel uit de speciale editie van Od in samenwerking met Stichting GO Fonds. Lees hier verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *