24 mei 2023

Stilstaan bij de mens achter de data

image for Stilstaan bij de mens achter de data image

Als organisatie ontkom je er niet meer aan: datagedreven (of datagesteund) werken. Op elk congres en in elk vakblad wordt er wel aandacht aan besteed. Logisch ook, er is veel meer waarde te halen uit data die we als overheid tot onze beschikking hebben dan we op dit moment doen. In de wereld van datagedreven werken word je al gauw gebombardeerd met allerlei technische oplossingen voor jouw datavraagstukken. Maar is datagedreven werken wel zo makkelijk te reduceren tot een technologische quick fix? Slaan we hierbij niet een belangrijke stap over?

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen: nee, een datagedreven organisatie ontstaat zeker niet met enkel een technische oplossing, daarvoor is het thema veel te complex. Het is belangrijk om datagedreven werken te zien in de context van de organisatie en de spelers die hierin acteren. Voor het creëren van een succesvolle verandering moet er aandacht zijn voor meer dan enkel de techniek. We merken dat steeds meer organisaties inzien dat ze aan de slag moeten en willen gaan met data, het is immers een waardevol bedrijfsmiddel dat bestaande processen efficiënter kan maken en nieuwe toepassingen mogelijk maakt. We zien in de praktijk dan ook dat er veel aandacht is voor het inrichten van technische oplossingen en het bouwen van dashboards. Organisaties investeren veel in goede infrastructuur en het ontwikkelen van standaarden voor privacy- en informatiebeveiliging en het opslaan en toegankelijk maken van data. Er is veel oog voor innovatie en de mogelijkheden die data met zich meebrengen.

Op orde
Wat daarnaast opvalt, is dat er in heel veel ontwikkeltrajecten rondom datagedreven werken ook relatief veel aandacht is voor “de basis op orde”. Dat zit hem voornamelijk in data governance en management. Dit gaat onder andere over de visie op datagedreven werken, de verantwoordelijkheden die hierbij komen kijken, de datakwaliteit en de opslag en toegang van data. Al deze facetten zijn natuurlijk belangrijk om datagedreven werken naar een hoger niveau te tillen, maar krijg je hiermee wel de cultuurverandering die nodig is om datagedreven werken echt tot een succes te maken?

*Dit is het eerste deel van een artikel uit Od 25: Systemen in beeld. Lees hier verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *