28 augustus 2019

Nationaal Archief ontvangt het CoreTrustSeal voor e-Depot

image for Nationaal Archief ontvangt het CoreTrustSeal voor e-Depot image

Het e-Depot van het Nationaal Archief heeft het CoreTrustSeal (CTS) toegewezen gekregen, een internationaal kwaliteitszegel voor betrouwbare informatiebewaarplaatsen. Hiermee is het Nationaal Archief een van de eerste overheidsarchieven ter wereld die dit certificaat ontvangen. Op basis van 16 eisen zijn het beleid, de organisatie, het informatiemanagement en de technische infrastructuur gekeurd. Het certificeren van het e-Depot is belangrijk voor het kwaliteitsmanagement van het e-Depot.

Het e-Depot van het Nationaal Archief heeft het CoreTrustSeal (CTS) toegewezen gekregen, een internationaal kwaliteitszegel voor betrouwbare informatiebewaarplaatsen. Hiermee is het Nationaal Archief een van de eerste overheidsarchieven ter wereld die dit certificaat ontvangen. Op basis van 16 eisen zijn het beleid, de organisatie, het informatiemanagement en de technische infrastructuur gekeurd. Het certificeren van het e-Depot is belangrijk voor het kwaliteitsmanagement van het e-Depot. Het CTS-certificaat is drie jaar geldig. Een volgende stap kan het Duitse nestor-certificaat zijn. 

De ervaringen die het Nationaal Archief rond het certificeringstraject heeft opgedaan, deelt het graag met anderen.

Meer weten? Lees de CTS-beoordeling van e-Depot van het Nationaal Archief. En houd voor de laatste ontwikkelingen de groep Preservation op het Kennisplatform Informatie en Archief (KIA) in de gaten. 

In de oktober-editie van het Archievenblad verschijnt een uitgebreid artikel over de CTS-certificering.