16 juli 2020

Senior Medewerker Documentair Informatie Management

image for Senior Medewerker Documentair Informatie Management image

Functie-informatie

Functie-informatie

Als Senior Medewerker Documentair Informatie Management (DIM) ben je samen met twee collega’s verantwoordelijk voor de document managementcyclus binnen het Rijksmuseum, van acquisitie en registratie tot overbrengen of vernietiging van archiefbescheiden. Je adviseert en ondersteunt interne klantgroepen in alle sectoren van het museum op het vlak van adequate documentaire informatiehuishouding. Vanuit jouw eigen kennis en perspectief formuleer je innovatieve producten en diensten om toegang tot en gebruik van de instituutsarchieven te verbeteren en ontwikkelt en implementeert deze projectmatig. Je levert een actieve bijdrage aan het formuleren en implementeren van het algemene archief- en informatiebeleid van het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is van en voor iedereen. Daarom stellen wij ons tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen. Wij nodigen kandidaten van harte uit te reageren

De werkzaamheden
Zorg dragen voor de dagelijkse documentregistratie, -routering en archivering.
Voorbereiden, coördineren en mede uitvoeren van projecten gericht op de selectie, digitalisering en ontsluiting van onderdelen van het archief
Contact onderhouden met uiteenlopende stakeholders binnen en buiten het Rijksmuseum en bij hen de bestaande archief- en informatiediensten promoten.
Op strategisch en operationeel niveau adviseren over de interne archiefinrichting en preservering van zowel papieren als digitale archiefbescheiden en -dossiers.
Initiëren en mede opvolgen van functionele wijzigingen aan het document management systeem.
Periodiek actualiseren van het Basis Selectie Document (BSD) van het Rijksmuseum.

Vereisten
Hbo+ opleidingsniveau en een afgeronde, relevante opleiding op het vlak van archief en informatiemanagement, zoals SOD I & II nieuwe stijl, IDM, HMDI, Archivistiek.
Kennis van actuele ontwikkelingen op het gebied van archiefmethoden, wetgeving en standaarden.
Ervaring met het begeleiden van trajecten gericht op digitalisering van werkprocessen met verschillende stakeholders binnen en buiten de eigen organisatie.
Ervaring met het beheer van de document management cyclus, in een complexe organisatie met uiteenlopende klantgroepen; ervaring met het DMS JOIN is een pre.
Beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift. Aanvullende kennis van andere talen is een pre.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt minimaal €2.840,- en maximaal €3.718,- (schaal 9) bij een fulltime werkweek van 36 uur exclusief 8% vakantietoelage en 3.4% eindejaarsuitkering. De Museum cao is van toepassing. Reiskosten worden voor 60% vergoed (alleen op basis van Openbaar Vervoer en wonende buiten Amsterdam).

Inlichtingen/sollicitaties
Wij nodigen alle geïnteresseerden van harte uit te reageren. Jouw sollicitatie (met brief en cv) kan je uiterlijk tot en met 31 augustus 2020 insturen, uitsluitend door middel van het online sollicitatieformulier.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Maarten Heerlien, Hoofd Collectie Informatie & Archief, via e-mailadres m.heerlien@rijksmuseum.nl.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Lieke Boers, personeelsadviseur, via telefoonnummer +31 (0)20-6747304. Of kijk voor meer informatie over de organisatie op www.rijksmuseum.nl/nl/organisatie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.