3 april 2020

Sponsor gezocht

image for Sponsor gezocht image

De I van informatievoorziening is door samenloop van omstandigheden meer bij ict belegd, dan bij een ander team. Hoewel DIV al jaren kennis heeft over informatievoorziening en het beheer ervan, zijn er inmiddels veel meer spelers in de organisatie die met beleid op het gebied van informatie zijn belast.

Spelers op het veld zijn:

  • Ict
  • DIV
  • Ciso
  • Geo-informatie
  • Informatiemanagers
  • E-dienstverlening

Werken deze spelers samen, is de grote vraag. Veel van hen richten zich op een of twee aspecten van informatie, maar zelden op het gehele speelveld. Als je het zou vertalen naar een voetbalteam, zou met de opstelling die ik hierna beschrijf waarschijnlijk het beste resultaat gehaald worden. E-dienstverlening is de scorende spits
en loopt het meest in het oog. De Informatiemanagers en geo-informatie zorgen voor de aanvoer richting e-dienst- verlening en houden contact met de verdediging. De verdediging bestaat uit de Ciso en DIV. Zij zorgen voor een veilige basis en beheer van actuele en betrouwbare informatie. Zowel op het vlak van korte termijn als autorisatie en lange termijn. Op het veld staat ict op doel. Als sluitpost zorgen zij ervoor dat de 0 niet in een 1 verandert.

Lang de lijn staat nog de coach. Een strateeg, die de wensen en eisen van alle spelers kent en deze in de juiste verhouding op het veld brengt. Een team kan alleen door samenwerking succesvol zijn. Een goede spits heeft ondersteuning nodig en ook een sterke verdediging kan niet zonder een goede keeper. Met een i-team worden alle aspecten van informatie veiliggesteld. Zo scoort de organisatiemeer winst. De organisatie is dan de club met een succesvol team en niet met een enkele sterspeler, want uiteindelijk is een teamprestatie succesvoller.

Wat alleen nog vaak ontbreekt, is de sponsor die het team ziet zitten en samenbrengt… en in het team investeert. Een directie of management die als sponsor dit team steunt zal er zeker veel voordeel van hebben.

Arjan van der Hoek is medewerker DIV bij de gemeente Hoeksche Waard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *