14 mei 2021

Aanjaagteam aan de slag met gemeenten voor digitale toegankelijkheid

image for Aanjaagteam aan de slag met gemeenten voor digitale toegankelijkheid image

Bestuurlijke ambassadeurs gaan de komende tijd op pad om bestuurders en raadsleden te informeren over digitale toegankelijkheid. Het zogeheten aanjaagteam van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) helpt gemeenten om overheidsdiensten toegankelijk te maken voor bijvoorbeeld ouderen of mensen met een beperking.

In het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid is bepaald dat overheidssites moeten voldoen aan toegankelijkheidseisen. Op dit moment heeft slechts een paar procent van de gemeentelijke websites en apps de gewenste A-status. Volgens de VNG kost het gemeenten tijd om stappen te zetten richting digitale toegankelijkheid.

Het aanjaagteam helpt gemeenten op drie vlakken: het informeert medewerkers die helpen digitale toegankelijkheid te realiseren, het betrekt mensen van buiten de gemeente erbij, zoals leveranciers, voor het ontwikkelen van een website op een app. Ten slotte spreekt het aanjaagteam met bestuurders en raadsleden om na te gaan hoe alles ervoor staat en wat er nodig is om doelen uit het Tijdelijk besluit te bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *