19 oktober 2023

Kick-off van het Actieplan Open Overheid

image for Kick-off van het Actieplan Open Overheid image

Op 9 november vindt in het Nationaal Archief de officiële kick-off plaats van het Actieplan Open Overheid 2023-2027. Demissionair staatssecretaris Van Huffelen (Digitalisering en Koninkrijksrelaties) zal een toespraak houden.

Het vijfde Actieplan Open Overheid heeft als thema ‘Open voor iedereen’. Het plan richt zich op het bevorderen van een open en responsieve overheid en het verbeteren van de informatierelatie tussen overheid en inwoners. Het Actieplan Open Overheid bevat 17 actiepunten verdeeld over zeven thema’s, gericht op onder andere het actief verzamelen van ideeën van burgers, het beter voldoen aan de informatiebehoefte van verschillende doelgroepen en het stimuleren van een cultuuromslag naar meer openheid binnen overheidsorganisaties.

Om de krachten tussen overheid en maatschappelijk middenveld te bundelen is het actieplan een samenwerking aangegaan met de maatschappelijke coalitie Over Informatie Gesproken. Daarom is dit actieplan ingedeeld naar de verschillende oplossingsrichtingen die de maatschappelijke coalitie in haar manifest Over Informatie Gesproken voorstelt. De coalitie streeft naar een gelijkwaardige informatierelatie tussen burgers en overheid.

Wil je bij de kick-off zijn? Meld je dan hier aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *