8 december 2021

Aan de slag met actieve openbaarmaking

image for Aan de slag met actieve openbaarmaking image

Welke stappen kunnen organisaties zetten om straks aan de Wet open overheid (Woo) te voldoen? Hoofdredacteur Jeroen Jonkers is projectleider Grip op Informatie bij VNG Realisatie. Hij geeft een aantal waardevolle tips.

Er zijn meerdere initiatieven die je kunnen helpen om je voor te bereiden op de Woo. Zo heeft RDDI (Rijksprogramma voor Duurzaam Digitale Informatiehuishouding, red.) een stappenplan opgesteld dat vrij te gebruiken is. Dit plan en vele andere nuttige documenten zijn te vinden op Informatie­huishouding.nl. Hoewel in eerste instantie bedoeld voor de rijksoverheid, kan het stappenplan ook perfect als inspiratie gebruikt worden door andere overheids­organisaties.
Door de VNG is eind 2020 Implementatie­­plan actief openbaar maken opgeleverd, met ook een stappenplan. Het plan is opgesteld door een werkgroep bestaande uit tien verschillende gemeenten. Als bijlage bij dit plan is onder andere een Excel-document opgenomen dat kan helpen om inzichtelijk te maken wat de stand van zaken is op dit moment ten aanzien van de elf categorieën.

*Dit is het eerste deel van een artikel uit Od15: Grip op informatie. Lees hier verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *