4 mei 2022

Informatiehuishouding en archivering in musea

image for Informatiehuishouding en archivering in musea image

Op 16 mei 2022 organiseert de Taskforce Museumarchieven het tweede symposium over museumarchieven. Het symposium vindt plaats in het Auditorium van het Rijksmuseum op 16 mei 2022 van 12.30 – 17.00 uur.

Musea zijn zich steeds vaker bewust van het belang van museum brede archivering. Toch vertaalt dit zich nog onvoldoende naar beleid en beperken informatieplannen zich vaak hoofdzakelijk tot het beheren en ontsluiten van de collectie informatie. Sinds de verzelfstandiging van rijksmusea in de jaren ’90 zijn de meeste musea niet meer gehouden aan de Archiefwet, maar een vervangend kader met bijbehorende beheersinstrumenten is nooit opgesteld. Er is bij musea behoefte aan capaciteit, kennis, handreikingen en instrumenten.

Doel van dit symposium is om musea te helpen en te inspireren bij de professionalisering van de eigen informatiehuishouding en archivering. Museumprofessionals, (museum) archivarissen, informatiespecialisten, collectiebeheerders en andere specialisten uit de museum- én archiefsector wisselen op het symposium ervaringen en kennis uit. Samen staan we sterker en komen we verder! Dus meld je aan!

Wanneer: maandag 16 mei 2022 ; Waar: Auditorium Rijksmuseum Amsterdam; Hoe laat: 12.30 – 17.00 uur (inloop vanaf 12.00 uur); Programma: Het programma en de praktische informatie vind je via de symposiumpagina van het Rijksmuseum Amsterdam; Kosten: deelname is gratis; Aanmelden: Schrijf je snel in via archief@rijksmuseum.nl (uiterlijk op 9 mei 2022).

H.Pluijm says

Graag zou ik informatie willen over de begin fase van het archiveren en de verdere verloop, te beginnen met de opzet van een invulblad voor je archief.
Het belangrijkste is om onze informatie zo te formuleren dat we samen met andere Museums kunnen samen werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *