16 maart 2023

Dashboard voor digitale toegankelijkheid

image for Dashboard voor digitale toegankelijkheid image

Het nieuwe Dashboard DigiToegankelijk laat zien hoe toegankelijk de websites en apps van de Nederlandse overheid zijn. Nog niet veel kanalen blijken te voldoen aan de toegankelijkheidseisen.

Het dashboard is voor overheidsorganisaties een hulpmiddel om meer inzicht te krijgen in de toegankelijkheid van de eigen kanalen. Het combineert informatie uit toegankelijkheidsverklaringen en presenteert die door ze status A, B, C, D of E te geven.

Het dashboard bevat op dit moment ruim 4.100 websites en apps. Bijna 3.000 daarvan voldoen aan de wet rond digitale toegankelijkheid en hebben minimaal status C.  Meer dan 5.000 kanalen zijn nog niet in kaart gebracht en hebben nog geen toegankelijkheidsverklaring. DigiToegankelijk maakt de komende periode het overzicht compleet.

Hierdoor weten organisaties voor welke sites en apps ze verantwoordelijk zijn en moeten ze (meer) grip krijgen op hun toegankelijkheidsbeleid. Het is ook bedoeld als hulpmiddel voor toezichthouders.

Het dashboard wordt 16 maart om 14:00 gelanceerd tijdens het DigiToegankelijk Webinar ‘Grip op digitale toegankelijkheid’. Inschrijven voor dit gratis webinar kan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *