2 maart 2023

Super Tuesday KNVI: Digitale Fitheid voor Gevorderden

image for Super Tuesday KNVI: Digitale Fitheid voor Gevorderden image

Digitaal fit blijven vraagt tijd en onderhoud. Op 7 maart organiseert de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) daarom de Super Tuesday ‘Digitale Fitheid voor Gevorderden’.

Lykle de Vries gaat als moderator met leden van de KNVI en Martijn Aslander en Mark Meinema in gesprek gaat over Digitale Fitheid voor GevorderdenNa drie prachtige KNVI-documentaires, presentaties en boeken is Aslander een bekende KNVI-er. Mark Meinema is bekend van Permanent Beta en als medeoprichter van Digitale fitheid. Beiden zijn de auteurs van het boek Ons Werk is Stuk. Zij brengen veel ervaring mee over Digitale Fitheid en Persoonlijk Kennis Management (PKM).

Anno 2023 kijken velen van ons meer dan 4 uur per dag naar een scherm. Kenniswerkers, scholieren, designers: wie heeft er nu geen schermpje in de buurt voor werken, zoeken naar informatie, interactie en gesprek? Werken met die mooie hulpmiddelen geeft je toegang tot een van de belangrijkste hulpbronnen: informatiekapitaal. Wonderlijk genoeg hebben we moeite dit kapitaal te beoordelen en te waarderen. En vervolgens slaan we dat kapitaal daarna op in digitale ‘oude sokken’, namelijk mappen, submappen of documenten. Wil je je informatiekapitaal terugvinden, dan kost dat tijd, maar vooral energie en slagkracht. Dit gebrek aan informatie-liquiditeit is één van de grootste beperkingen in ons werk.

Hoog tijd dus om Nederland digitaal fit te maken, aldus de KNVI. Lees hier alvast meer over het thema en de KNVI-Interessegroep Digitale Fitheid.

Meld je nu aan voor Super Tuesday!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *