7 oktober 2022

Week van Grip op informatie

image for Week van Grip op informatie image

Van donderdag 3 tot en met donderdag 10 november 2022 organiseert VNG Realisatie samen met een groot aantal gemeenten en andere overheidsorganisaties de Zesde Week van Grip op Informatie. De webinars tijdens deze week staan in het teken van informatiebeheer, actieve openbaarmaking en digitale duurzaamheid. 

In aanloop naar de zesde editie van Grip op Informatie staan twee bijeenkomsten georganiseerd. Op 20 oktober is er het inloopspreekuur en op 1 november het Openbaarheid Symposium 2022: ‘G4 Woo, wij doen het zo’.

Tijdens het inloopspreekuur op 20 oktober a.s. worden in een uur tijd alle bijeenkomsten/webinars besproken en is het mogelijk om vragen aan de sprekers van de Week van Grip mee te geven. 

Tijdens het Symposium op 1 november a.s. zal worden ingegaan op de gevolgen die generieke en individuele keuzes hebben op de implementatie van de Woo en wat dat voor de samenleving betekent. Daarnaast wordt er in workshops stil gestaan bij het eerste half jaar onder de Wet open overheid (Woo), wat het heeft betekend voor (gemeentelijke) organisaties, best pratices, knelpunten en verwachtingen voor de toekomst.

In de week zelf wordt onder andere aandacht gegeven aan de rol van de Woo contactpersoon, over het vernietigen over applicaties heen en wordt een toelichting gegeven op het adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding.
Meer informatie over de inhoud van de webinars is te vinden in het programma. Aanmelden kan via het aanmeldformulier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *