26 oktober 2021

Informatiebeheer NU! – de eindsessie 23 november 2021

image for Informatiebeheer NU! – de eindsessie 23 november 2021 image

Regionale onderwerpen bespreken met directe collega’s en direct netwerken: dat was het idee in 2020 bij de start van de regiosessies. Maar het liep anders: digitale sessies in plaats van fysiek, vaak regio-overstijgend maar gelukkig waren de conclusies gelijk. Een jaar na de start organiseren KIA en de VNG een sessie ter afsluiting.

We starten om 10.00 uur en de sessie duurt tot 11.30 uur, digitale inloop is vanaf 9.45 uur.

Gerard Koster verbindt de diverse bijdragen deze ochtend. Gerard is strategisch adviseur informatiebeheer bij de gemeente Utrecht. De opening wordt verricht door Ralph Langendam. Ralph is gemeenteraadslid namens de Burger Partij Amersfoort in de gemeente Amersfoort, heeft de nodige ervaring met informatievoorziening en heeft hier een heldere kijk op.

Vanuit de provincie Groningen is er een vervolg gegeven aan de KIA Regiosessies. Dineke Meijerink en Rita Jonker, beide werkzaam bij de Provincie Groningen, vertellen hoe ze dit hebben aangepakt. En ze geven tips en trucs hoe je dit in je eigen regio kunt organiseren.

Marieke vertelt over de wijze waarop medewerkers ondersteund worden t.a.v. informatiebeheer door het voeren van een ‘bewustwordingscampagne’.

Vergaderingen van de Tweede Kamer worden binnen een dag gearchiveerd. Niet in het e-depot bij het Nationaal Archief, maar bij Beeld en Geluid in Hilversum. Een niet-traditionele manier van overbrenging. Hoe is deze aanpak tot stand gekomen en wat kunnen lokale overheden hiervan leren?

Mathieu denkt dat het hoognodig is om het informatiebeheer wakker te schudden. In zijn afsluitend betoog geeft hij zijn visie op de toekomst van het vakgebied.

De gezamenlijke werkgroep van KIA en VNG stellen uw mening op prijs. We sturen u op uw opgegeven e-mailadres een evaluatieformulier met enkele vragen. 

Klik hier om deel te nemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *