12 juli 2022

Informatiespecialist bij de overheid?

image for Informatiespecialist bij de overheid? image

Een open en transparante informatie­huishouding. Daar willen veel informatie­professionals aan bijdragen. Natuurlijk staan ook persoonlijke ontwikkeling, flexibele werktijden en een goede werksfeer hoog op het verlanglijstje. Het is dan ook niet gek dat de rijksoverheid een populaire werkgever is.

Vrijwel elke bij het rijk werkende informatie­professional (95 procent) overweegt de eigen werkgever aan te bevelen bij anderen. Zo blijkt uit een onlangs gehouden doelgroep­onderzoek. De prettige arbeidsvoor­waarden zijn een pre. Bovendien is informatie­management een vakgebied dat bij de rijksoverheid volop in beweging is. Onder meer door de toeslagenaffaire staat het volop in de belangstelling. Burgers moeten kunnen vertrouwen op de informatie van de overheid; die moet goed vindbaar en toegankelijk zijn. Goed informatiemanagement is op dit moment dan ook een absolute must. Als jij hieraan mee wilt werken, ben je bij de rijksoverheid aan het goede adres.

Interesse in werken als informatie­specialist bij de rijksoverheid?
Meld je aan voor updates over actuele ontwikkelingen binnen de rijksoverheid, interessante evenementen en het verbeteren van de informatiehuis­houding. Benieuwd naar je carrière­mogelijkheden? Onze recruiters staan voor je klaar en gaan graag met je in gesprek om te ontdekken wat er bij jou past. Doe ook mee met ons volgende event Informatie­management@Rijksoverheid dat op 15 september plaatsvindt.

Meer informatie

Grote thema’s
Linda Stuurman, informatiespecialist Europa bij de Eerste Kamer, werkt aan thema’s die internationaal alle EU-landen raken. ‘In mijn functie zorg ik dat de informatie over Europese voorstellen overzichtelijk wordt gedocumenteerd. Zo zijn Kamerleden goed geïnformeerd, maar kunnen ook burgers deze raadplegen. Het leukste aan mijn baan als informatiespecialist? Je leest en leert veel over interessante, internationale onderwerpen. Dat geeft mij een goed beeld van wat er allemaal speelt in Europa. De voorstellen gaan over grote thema’s die internationaal alle EU-landen raken, denk aan migratie en klimaatverandering. Maar die veranderingen zijn ook voor mensen in Nederland van belang. In mijn dagelijks leven merk ik dat men vaak niet op de hoogte is van wat er allemaal speelt. Daar hoop ik als informatiespecialist verandering in te brengen.’ Naast haar rol als informatiespecialist Europa is Stuurman ook correspondent bij IPEX, de organisatie waarbij alle parlementen in de Europese Unie zijn aangesloten. Jaarlijks organiseert het land dat IPEX op dat moment voorzit een bijeenkomst voor ambtenaren van die nationale parlementen. ‘Daar ontmoet je andere mensen en hoor je van alles over hoe zij werken. Ook wisselen we ideeën uit over hoe we IPEX nog verder kunnen verbeteren en onder de aandacht kunnen brengen.’ Ervaren wat Linda Stuurmans werk inhoudt? Ga naar de website van Werken voor Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *