20 december 2023

Internetconsultatie Archiefbesluit en Archiefregeling gestart

image for Internetconsultatie Archiefbesluit en Archiefregeling gestart image

De Archiefwet wordt in fases aangepast. Het betrekken van burgers en organisaties is één van de stappen. Op 8 december is de ministerraad akkoord gegaan met het starten van de internetconsultatie voor het Archiefbesluit en de Archiefregeling. Via internetconsultatie kan iedereen zijn of haar ideeën over het Archiefbesluit en de Archiefregeling kenbaar maken.

De teksten van het besluit en de regeling zijn gepubliceerd en hier te raadplegen:

De consultatie is gestart op 15 december en sluit op vrijdag 9 februari. De consultatieperiode duurt acht weken. Dat is langer dan de standaardperiode. Hiervoor is gekozen omdat de consultatie deels plaatsvindt in de kerstperiode.

De consultatie is een belangrijke stap in het wetgevingsproces. Reageren op wetsvoorstellen, algemene maatregelen van bestuur of ministeriële regelingen is niet voor iedereen een dagelijkse bezigheid. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) vindt het belangrijk om de consultatie zo goed mogelijk te benutten. Daarom organiseert het ministerie van OCW in samenwerking met VNG en Grip op Informatie ter ondersteuning een digitaal vragenuur.

Medewerkers van het ministerie van OCW zullen aanwezig zijn om vragen over het besluit en de regeling te beantwoorden. Het vragenuur vindt plaats op 16 januari van 10.00 tot 11.00 uur, via MS Teams. Aanmelden vooraf is niet nodig. U kunt deelnemen via een link die op een later moment via KIA en de site van Grip op Informatie gedeeld zal worden.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem contact op met het projectteam via archiefwet@minocw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *