25 juli 2022

Kaart actieve openbaarmaking aan

image for Kaart actieve openbaarmaking aan image

Op 1 mei is de Wet open overheid (Woo) in werking getreden. De (rijks)overheid gaat steeds meer informatie uit eigen beweging publiceren en voor iedereen toegankelijk maken. Weet jij wat dat betekent voor je werk en dat van je collega’s? En hoe breng je het in de praktijk? Het kaartspel #LekkerOpOrde helpt jullie op weg.

Het Rijksprogramma Duurzaam Digitale Informatiehuishouding maakte deze nieuwe kaartenset die je helpt hierover een goed gesprek aan te gaan. Hoe het werkt? Iedere kaart bevat een stelling, vraag of dilemma, waarover jij met je collega’s van gedachten kunt wisselen. Het zijn echte gespreksstarters, je gaat er snel de diepte mee in.

Eén persoon bereidt de sessie voor en begeleidt deze. Dat kan gewoon iemand uit het team zijn. De kaarten kun je printen, en er is een stappenplan en een draaiboek voor de gespreksbegeleider van de sessie. Voor de inhoud van het gesprek is het belangrijk dat de deelnemers de eLearning Actieve Openbaarheid(link naar andere website) van RADIO volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *