4 maart 2024

KIA Thematiendaagse over eDepot

image for KIA Thematiendaagse over eDepot image

Van maandag 18 tot en met vrijdag 29 maart verzorgt KIA samen met haar leden en partners de Thematiendaagse met als hoofdthema: het eDepot. In de afgelopen 25 jaar heeft het eDepot een enorme ontwikkeling doorgemaakt: van een systeem dat in eerste instantie bedoeld was om digitale informatie duurzaam op te slaan naar een belangrijke schakel in de complete archiefketen.

Er is een gevarieerd programma met live en online bijeen­komsten, webinars, podcast en meer over alles wat met het e-depot te maken heeft. Zoals een terug- en vooruitblik op het eDepot, of hoe je digitaal overbrengt in de praktijk en hoe je grip op de situatie en de toekomst kunt krijgen. Of hoe je duurzame toegankelijkheid en preservation regelt. Tegelijkertijd wordt er ook in de spiegel gekeken: is het eDepot nog wel van deze tijd en kunnen we met AI niet veel vervangen? Kortom, in deze huidige tijd van digitalisering van organisaties vervagen tevens de grenzen. En dat heeft ook zijn invloed op de wereld van informatie- en archief­beheer.

Aanmelden
Kijk op Kia.pleio.nl/thematiendaagse en meld je aan! Let op, voor sommige bijeenkomsten geldt een maximaal aantal deelnemers, dus wees er snel bij!

Mede mogelijk gemaakt door
De KIA community bestaat uit zo’n 3.000 enthousiaste informatie- en archief­professionals, ondersteund door diverse organisaties binnen en buiten de overheid. Deze Thematiendaagse wordt mede mogelijk gemaakt door: de leden, gemeentes Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen en Vlissingen, Justid, KB Nationale Bibliotheek, Kerngroep Duurzame Toegankelijkheid en Common Ground, KNVI, KVAN, Leerhuis Informatie­huishouding, ministerie van OCW, Nationaal Archief, NDE, Od, VNG, Regionaal Archief Rivierenland, Regionaal Archief Tilburg, Stadsarchief Amsterdam, West-Brabants Archief, Zeeuws Archief, onze buitenlandse gasten AIDA netwerk Vlaanderen en team KIA.

*Dit servicebericht verscheen oorspronkelijk in Od 34: KIA Thematiendaagse eDepot

Beeld: KIA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *