4 mei 2023

Kees Duijvelaar krijgt Koninklijke onderscheiding

image for Kees Duijvelaar krijgt Koninklijke onderscheiding image

Kees Duijvelaar heeft een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Duijvelaar was jarenlang een zeer gewaardeerd redacteur en publicist van vakblad Od.

Hoofdredacteur van Od Jeroen Jonkers beviel de koninklijke onderscheiding van harte aan in een brief gericht aan de burgemeester van IJsselstein, de woonplaats van Kees Duijvelaar. Hij schrijft: ‘Kees pakte zijn rol als redacteur met veel energie op, had altijd nieuwe ideeën en mede door zijn functie als senior-beleidsmedewerker bij de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) had Kees veel actuele kennis paraat. Deze kennis zette hij ook actief in om of zelf artikelen of columns te schrijven of hier actief auteurs voor te vragen.’

‘Tijdens zijn lidmaatschap van de redactie kon er altijd een beroep worden gedaan op Kees om zo ongeveer per direct iets op te leveren. Kees kan makkelijk schrijven en heeft het vermogen om over een ingewikkeld inhoudelijk verhaal een leesbare tekst op te leveren.’

‘Naast zijn inzet om het tijdschrift uit te laten komen, zette Kees zich ook actief in voor de jaarlijkse ronde tafels, waarbij met vakgenoten werd gesproken over vakgerelateerde onderwerpen.’

Jonkers besluit de brief door te stellen dat Kees Duijvelaar vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet zeker in aanmerking mag komen voor de toekenning van een Koninklijke onderscheiding.

Nederland kent verschillende Koninklijke onderscheidingen voor mensen en organisaties die een belangrijke rol vervullen of hebben vervuld in de samenleving of voor het Koninklijk Huis.

Kees Duijvelaar is momenteel lid van het algemeen bestuur van hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en commissielid-niet-raadslid-zijnde namens de VVD in IJsselstein.

André Plat says

Kees was verguld met zijn onderscheiding. Professioneel steeds alert op verifieerbaar nieuws, transparantie en actieve openbaarheid. Echter voor deze ene keer moest hij buigen voor een gesmeed complot om naar het gemeentehuis te gaan en zich nog iets netter te kleden.
Na de uitreiking nog wat bijgepraat, lezers van OD en de redactie krijgen de meest hartelijke groeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *