14 december 2022

Nationale AI-cursus op de RADIO

image for Nationale AI-cursus op de RADIO image

Hoe moeten en kunnen we onze kennis en vaardigheden op het gebied van Artificial Intelligence (AI) vergroten? Om antwoord te geven op deze vraag heeft de redactie contact gezocht met Ronald van den Hoogen van de RijksAcademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO). Deze academie is eind 2017 opgezet om de kennis van ambtenaren op het gebied van digitalisering, informatie­voorziening, ict en innovatie te vergroten.

Ronald van den Hoogen is manager van RADIO. RADIO traint ambtenaren op het gebied van digitalisering, zodat de overheid beter voorbereid is op de toekomst. Van den Hoogen kwam al snel na zijn studie in aanraking met AI en algoritmes, omdat hij eind jaren negentig promotieonderzoek deed naar de normering van technologie.

Kun je meer vertellen over de rol die RADIO speelt op het gebied van AI?
‘RADIO leidt vooral ambtenaren zonder IT-achtergrond op, zodat zij een beter beeld krijgen van wat nieuwe technologieën betekenen voor hun werk. Moderne ambtenaren moeten tegenwoordig ook een beetje verstand hebben van data en algoritmes en de impact daarvan op de samenleving. Vanuit RADIO bieden we lesmateriaal aan dat voor iedereen toegankelijk is. Daarnaast bieden we opleidingstrajecten op maat aan.’

*Dit is het eerste deel van een artikel uit Od19: AI en informatiebeheer. Lees hier verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *