26 september 2023

Meer dan 500 informatiespecialisten bezoeken de rijksoverheid

image for Meer dan 500 informatiespecialisten bezoeken de rijksoverheid image

De arbeidsmarkt voor informatieprofessionals staat onder grote druk. Meer dan driekwart van de overheden loopt vast op IT-projecten wegens personeelstekort en het aantal vacatures binnen de rijksoverheid blijft stijgen.

Om die reden organiseerden de projecten Versterking capaciteit informatiehuishouding en I-Arbeidsmarktcommunicatie (I-AMC) op 4 september het grootste rijksbrede IT- & IV-evenement ooit: Open Huis IT&IV @ Rijksoverheid.  

Doel van het evenement was IT- en informatiespecialisten op alle niveaus in contact te brengen met de rijksoverheid als werkgever. Ruim vijfhonderd bezoekers konden deelnemen aan workshops, lezingen van keynote speakers, een mini-hackathon en niet te vergeten: een meet & match markt waar bezoekers met bijna 50 rijksorganisaties in gesprek konden gaan.

De meet & match heeft gezorgd voor heel veel ontmoetingen tussen talent en rijksorganisaties. Er zijn in totaal 1145 keer contactgegevens uitgewisseld, gemiddeld 25 leads per aanwezige organisatie. De opvolging van deze contacten is in volle gang, sommige organisaties hebben al concrete sollicitatieprocedures lopen naar aanleiding van het event. Dat zal de komende weken nog flink toenemen. Kortom, een groot succes, hard nodig gelet op de nog altijd toenemende vraag naar informatieprofessionals.

Kijk hier de aftermovie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *