6 februari 2024

Serious game over informatiehuishouding

image for Serious game over informatiehuishouding image

De rijksoverheid heeft de serious game ontwikkeld Strijd voor de Tijd die bijzonder geschikt is voor professionals die werkzaam zijn en betrokken zijn bij informatiehuishouding en informatiebeheer.

In Strijd voor de Tijd wordt de deelnemer meegenomen naar een fictieve toekomst waar een onderzoekscommissie het overheidsbeleid onder de loep neemt. Jouw taak als deelnemer is om op tijd en met precisie de benodigde informatie aan te leveren. Dit werpt de belangrijke vraag op: hoe kun je op de juiste wijze omgaan met overheidsinformatie en deze adequaat archiveren, zowel voor het heden als voor toekomstige referentie?

Informatiebeheer
Een zorgvuldig informatiebeheer is van groot belang, niet alleen voor jouzelf, maar ook voor je collega’s en de maatschappij als geheel. De serious game biedt de mogelijkheid om te begrijpen waarom en hoe documenten en gegevens op de juiste manier moeten worden opgeslagen. De game heeft een geschatte speelduur van ongeveer 2 uur en bestaat uit een inleiding, het spel zelf en evaluatierondes.

De serious game is beschikbaar voor alle medewerkers binnen de rijksoverheid. Men kan ervoor kiezen om individueel te spelen of samen met collega’s. Het kan tevens waardevol zijn om een informatieprofessional bij het spel te betrekken, die de geldende richtlijnen met betrekking tot het opslaan van documenten, data en andere informatie kan toelichten.

GeĂ¯nteresseerden kunnen voor meer informatie en beschikbare data mailen naar leerhuisihh@minocw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *