7 juli 2021

Strategische samenwerking RDDI en KNVI

image for Strategische samenwerking RDDI en KNVI image

Het Rijksprogramma Duurzaam Digitale Informatiehuishouding (RDDI) en de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Informatieprofessionals (KNVI) hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend, waarin zij afspreken samen de informatiehuishouding van de overheid te verbeteren.

Dit zal voornamelijk gebeuren door de inzet van toekomstgericht opgeleide informatieprofessionals. Daarnaast staan de volgende punten op de agenda:

– Het verbeteren van processen en oplossingen voor een goede informatiehuishouding zoeken in de techniek
– Bewustzijn verhogen ten aanzien van het goed omgaan met overheidsinformatie, en vaardigheden versterken van alle betrokkenen
– Professionaliseren van informatiespecialisten, onder meer door aandacht te geven aan competenties, opleidingen en plaats in de organisatie
– Het gezamenlijk agenderen van en onder de aandacht brengen van de belangrijkste issues uit het vakgebied door o.a. publicaties in vakbladen.

De RDDI en de KNVI hebben beide als doelstelling een bijdrage te leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van informatieprofessionals in het algemeen en de daarbij behorende competenties in het bijzonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *