9 februari 2023

KNVI Super Tuesday

image for KNVI Super Tuesday image

De Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) organiseert op 4 april aanstaande een nieuwe Super Tuesday, met als thema ‘Informatiehuishouding van de overheid, de bezem erdoor?’

Voor het goed functioneren van onze democratische rechtsstaat is het essentieel dat de rijksoverheid zijn informatiehuishouding op orde heeft. De volledigheid en betrouwbaarheid van overheidsinformatie dient de democratische verantwoording, maar ook de individuele belangen van rechthebbende en rechtzoekende burgers. Getriggerd door de toeslagenaffaire is er een meerjarenplan, Open op orde, dat zich richt op de structurele verbetering van de informatiehuishouding binnen de gehele rijksoverheid.
 
Dit betekent een bredere en belangrijkere rol voor informatieprofessionals om Rijksorganisaties aan de hand te nemen om die informatiehuishouding op orde te krijgen. In deze Super Tuesday geeft de KNVI een kijkje in de keuken in hoe rijksonderdelen hier handen en voeten aan proberen te geven. Daarnaast probeert de vereniging een blik op de toekomst te hebben om te kijken naar de rol van informatie voor andere functies en rollen binnen het rijk en de competenties die nodig zijn om toekomstbestendige informatieprofessionals op te leiden.

Meld je nu aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *