20 januari 2023

Veel wol, weinig geschreeuw

image for Veel wol, weinig geschreeuw image

Check je bedrijfsvoering bevat bijna 8 jaar ervaringskennis in een rondgang langs meerdere organisaties. Auteur Mark Huijben heeft daarmee, en ik citeer een directeur bedrijfsvoering die ik liet kennismaken met het boek, een realistisch, doordacht en goed onderbouwd boek dat echt aan de kernthema’s van bedrijfsvoering raakt.

Cabaretier Dolf Jansen voelt Mark Huijben in april aan de tand bij de boekpresentatie van Check je bedrijfsvoering bij waterschap Hunze en Aa’s. Mensen willen met plezier werken, sollicitanten voelen heel goed aan in wat voor type organisatie en afdeling ze terechtkomen en weten al meer van je organisatie als ze komen solliciteren, is Jansens conclusie. Directies zijn niet bang voor professionele buikpijn, een klimaat te ontwikkelen dat medewerkers signalen dat zaken niet kloppen op tafel kunnen leggen.

Stof tot nadenken
Thema’s als IT of HR of meerdere thema’s in combinatie, behoeven permanente aandacht op strategisch niveau. Niet alleen bij of naar aanleiding van problemen. De nieuwe en tijdloze thema’s geven hier ook bijna een werkprogramma voor met stof tot nadenken, reflectie, checklists en daarmee actie- en rapportage-opties.

*Deze tekst, geschreven door André Plat, is het eerste deel van een boekbespreking uit Od 24: Goed informatiebeheer, we maken het te moeilijk. Lees hier verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *