, 26 maart 2021

Versterk informatiepositie gemeenteraad

image for Versterk informatiepositie gemeenteraad image

Voor gemeenten is het van cruciaal belang dat er genoeg aandacht is voor een sterke informatiepositie van de gemeenteraad. Dat is een van de conclusies van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden die voortkomt uit het webinar Grip op grote projecten, georganiseerd op 12 maart 2021. Met een sterke informatiepositie kan de gemeenteraad meer grip en controle krijgen op grote projecten. Momenteel is dat vaak lastig. Vaak staan grote bedragen op het spel en vallen kosten hoger uit dan begroot.

Wanneer de gemeenteraad goed is geïnformeerd zijn, kan deze op tijd bijsturen, waardoor de ambtelijke organisatie  gestructureerder te werk kan gaan. De verantwoordelijkheid daarvoor ligt zowel bij de raad als bij de ambtenaren, aldus de Vereniging voor Raadsleden.

Magazine

OD Magazine
Vakblad Overheidsdocumentatie, Od, is het netwerkplatform voor informatieprofessionals bij de overheid en non-profitsector. Met aandacht voor ontwikkelingen in het vakgebied, best practices, samenwerking, persoonlijke ontwikkeling, valkuilen en dilemma's geven wij een kijkje in de keuken van de informatieprofessional bij overheden en de non-profitsector.
Meer magazines >>