16 augustus 2023

Anne Kempke over werk en ambitie

image for Anne Kempke over werk en ambitie image

De keuze was niet moeilijk voor Anne Kempke nadat ze haar studie informatiedienstverlening en informatiemanagement (IDM) had afgerond. Haar passie is bij de overheid werken.

Anne Kempke werkt alweer een tijdje bij de Rijksoverheid. Na eerdere opdrachten bij de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat en Justitie en Veiligheid is ze nu bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in dienst. De adviseur informatiehuishouding en externe informatieverzoeken heeft het bij VWS erg naar haar zin. ‘Ik heb veel contact met juristen en beleidsmedewerkers en met andere ministeries. Het is een prettige werkomgeving met goede arbeids­voorwaarden. Hybride werken is hier normaal.’

Vakgebied in ontwikkeling
Kempke ziet hoe haar vakgebied continu in ontwikkeling is. ‘De behoefte aan adviseurs op het gebied van informatiehuishouding wordt steeds groter. Er is meer aandacht voor; in de politiek, door nieuwe technieken en omdat informatiehuishouding steeds vaker in beeld is.’ Aan die betere informatiehuishouding werkt ze in haar rol als adviseur.

*Dit is het eerste deel van een artikel uit de Od special Open Huis IT&IV @Rijksoverheid. Lees hier verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *