9 mei 2022

Provincie Zuid-Holland wint aanmoedigingsprijs Open dossier

image for Provincie Zuid-Holland wint aanmoedigingsprijs Open dossier image

De provincie Zuid-Holland heeft de aanmoedigingsprijs Open dossier gewonnen. De organisatie wordt geprezen omdat ze vanuit innerlijke overtuiging al langere tijd streeft naar transparantie en dat nadrukkelijk als een cultuurtraject ziet.

De provincie Zuid-Holland publiceert sinds 2017 de besluiten van de Gedeputeerde Staten een dag nadat ze zijn genomen, in begrijpelijke taal. Het kostte twee jaar om dat voor elkaar te krijgen. Dankzij taaltraining en bewustwording schrijven bestuurders hun stukken voor de openbaarheid, waardoor weglakken achteraf nauwelijks nodig is. In begrijpelijke taal beschrijft men het vraagstuk, de lijn die is gevolgd om tot een besluit te komen, en wat het besluit is geworden. Dit heeft ook binnen de Gedeputeerde Staten tot betere communicatie geleid. Niet alleen burgers, ook bestuurders zijn beter op de hoogte van wat speelt.

De provincie kreeg de prijs uitgereikt tijdens de bijeenkomst ‘Goed Geopend’, ter ere van de inwerkingtreding van de Wet open overheid georganiseerd door iBestuur en de maatschappelijke coalitie Over Informatie Gesproken. Op die bijeenkomst op maandag 2 mei presenteerden vijf kanshebbers hun case aan juryleden Arre Zuurmond en Eppo van Nispen tot Sevenaer.

Lees hier meer over de andere genomineerden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *